– Pikseli Arcadessa kävijä pääsee kokeilemaan erilaisia pelejä ja elämyksiä virtuaalitodellisuudessa. Kokemus on todella aito ja mukaansatempaava, sanoo Pikseli Arcaden asiakasneuvoja Maija Ignatius.

 

Liikunnallista pelaamista

Virtuaalimaailmassa toimiminen on aivan oma lajinsa kotikoneella pelaamiseen verrattuna. Pelaaminen on liikunnallista, sosiaalista ja ryhmähenkeä vahvistavaa. Virtuaaliset kokemukset yhdistävät eri ikäluokat ja saavat sekä vanhemmat että isovanhemmat ymmärtämään pelimaailmaa.

– Virtuaalielämykset ovat todella suosittua koko perheen puuhaa: moninpelissä voi meillä pelata neljäkin yhtä aikaa. Nauru raikaa, kun koko perhe käy porukalla taisteluun örkkejä vastaan. Kaikki voivat jutella keskenään pelien aikana ja pelaajia voidaan vaihtaa milloin vain. Ne, jotka eivät pelaa, voivat seurata tapahtumia näytöltä, Ignatius sanoo, ja jatkaa:

– Yhdessä pelattavia pelejä on lähiaikoina tulossa lisää. Peleissä saa itse liikkua ja tehdä asioita, joten hiki tulee varmasti.

 

Virtuaalisia opetussisältöjä

Pelaamisen ei tarvitse olla pelkkää räiskintää ja moni lapsi innostuukin esimerkiksi vuorikiipeilystä tai eri maissa ja kaupungeissa vierailemisesta.

– Isovanhempiakaan ei ole unohdettu, vaan heille on tarjolla rauhallisempia kokemuksia, kuten virtuaalista luonnossa liikkumista tai minioopperaa. Yhteisen seikkailun jälkeen on mukava keskustella kokemuksesta, sanoo Ignatius.

Virtuaalisisältöjen hyödyntäminen opetuksessa kiinnostaa ja Pikseli Arcadessa vieraileekin paljon sekä opettaja- että oppilasryhmiä.  

– Opettajat haluavat toteuttaa opetussisältöjä virtuaalitodellisuutta hyödyntämällä. Opetusmateriaalejakin on tulossa lisää. Esimerkiksi maantiedossa voidaan käydä paikan päällä niissä paikoissa, joita opetus koskee. Tulevaisuudessa virtuaalitodellisuus voi tarjota loistavan tavan opetella kieliä.

Virtuaalitodellisuuselämyksen voi myös antaa lahjaksi Pikselin suosituilla lahjakorteilla. Ignatius toivottaakin kaikki lämpimästi tervetulleeksi.

– Kannattaa rohkeasti tulla kokeilemaan, elämys on todella aito.

Pikseli Arcade toimii viihdekeskus Flamingossa Vantaalla ja Iso Omena -kauppakeskuksessa Espoossa.

 

Lue lisää: www.pikseli.fi