– Vielä muutama vuosi sitten Helsingin Stockmann oli myynniltään suurempi tavaratalo kuin Tuurin Kyläkauppa ja uskoin, että me kirimme Stockmannin ohi vasta ollessani kuusissakymmenissä, arvelee Vesa Keskinen.

– Lupaukseni lunastamisen aika tuli yllättäen jo viime vuoden helmikuussa.

Vesa soitti samantien vaimollensa Brasiliaan ja kertoi tälle tulevansa leikkaukseen.

– Koska näin asiassa myös tilaisuuden mediatempaukseen, sovin samantien myös vierailun Enbuske, Veitola ja Salminen -ohjelmaan kolme viikkoa leikkauksen jälkeen, kertoo Vesa.

 

Lähipiiri tottunut Vesan tempauksiin

Leikkaus suoritettiin vuoden 2016 helmikuussa. Miten se vaikutti Vesan elämään?

– Koska lunastin vain itselleni aiheutuvan lupauksen, se ei juurikaan vaikuttanut elämääni, arvelee Vesa.

– Edelleen olen se sama nöyrä, mutta en nöyristelevä pikkukylän poika, nyt vain ilman silmäpusseja.

– Lähipiirini on tottunut toinen toistaan erikoisimpiin asioihin tekemisissäni. He pitivätkin leikkausta taas vain yhtenä ”Vesan tempauksista”, joten eivät he ihmetelleet yhtään. En kertonut heille halaistua sanaa ennen leikkausta.

 

Vesan silmäpusseista koko kansan show

– TV-esiintymiseni oli 3.3.2016. Saavuin edellisenä päivänä salaa Brasiliasta Helsinkiin ja piilottelin vuorokauden.

"Jos et ole tyytyväinen itseesi, sinulla on oikeus muokata itseäsi. Ei se ole häpeä."

– Ennen sitä olin lähettänyt Brasiliasta lehdistölle kuvia paisuneista kasvoistani. Lupasin paljastaa ne vasta suorassa tv-ohjelmassa. Ohjelman viime sekunneilla julistin Kyläkaupan Suomen uurimmaksi tavarataloksi. Jokainen sekunti ja sana oli tarkasti käsikirjoittamani. Se oli ainutlaatuinen markkinoinnin mestariteos, josta olen ylpeä.

– Parin gramman ylimääräisen nahan poisto sai suuremman mainosarvon kuin muutaman viime vuoden aikana tekemäni 20 000 neliön Kyläkaupan laajennukset. Kokonaismainosarvo ylitti miljoona euroa.

Miesten kauneusleikkaukset ovat Suomessa tabu, eikä Vesakaan suoralta kädeltä kannusta kauneusleikkauksiin.

– Toisaalta en niitä tuomitsekaan. Jokainen leikkaus on aina riski, ja päätös on tehtävä itse. Kannattaa muistaa, että elämme täällä vain kerran. Jos et ole tyytyväinen itseesi, sinulla on oikeus muokata itseäsi. Ei se ole häpeä.