1. Tuoreista kookospähkinöistä puristetussa neitsytöljyssä on enemmän vitamiineja ja antioksidantteja kuin kuivattujen pähkinöiden sisältämässä öljyssä. Siksi neitsytöljyn ravitseva vaikutus näkyy ja tuntuu iholla nopeammin. Kookosöljy on ihanteellinen luonnonkosmetiikkaa suosiville sekä allergikoille.

2. Kosteuttavan ominaisuutensa vuoksi kookosöljyn yksi yleisimmistä käytöistä on kasvojen kosteustasapainon vahvistaminen. Öljyn juokseva rakenne helpottaa sen levittämistä iholle; sopivassa määrässä levitettynä se ikään kuin sulaa iholla ja imeytyy hyvin. Myös kuiviin ja rohtuneisiin huuliin sitä voi levittää – eikä haittaa, vaikka sitä menee suuhun, makuhan on ihanan makea!

3. Kasvonaamiona kookosöljyä voi käyttää sellaisenaan ja lisäämällä sekaan esimerkiksi ruususuolaa tai kahvinporoja se toimii luonnonmukaisena kuorintavoiteena. Koska öljy imee epäpuhtauksia hyvin, kookosöljystä saa myös kasvoja kosteuttavan puhdistusaineen.

4. Saippuaan sekoitettuna kookosöljy muuntautuu kosteuttavaksi suihkusaippuaksi ja jättää iholle ihanan pehmeyden ja puhtaan tuoksun. Etenkin atoopikoille ja herkälle iholle, joille ei suositella hajustettujen saippuoiden käyttöä, kookosöljyn lempeys on ihanteellinen vaihtoehto.

5. Erityisesti kuivien hiusten latvoihin levitettynä kookosöljy poistaa sähköisyyttä ja antaa kiiltoa hiuksiin. Hoitoaineena ja hiusnaamiona sitä suositellaan levitettävän koko hiuksiin suihkun tai saunan yhteydessä, jolloin sitä voi hieroa päänahkaan asti. Näin se antaa upean sileän tunnun ja pehmeän tuoksun hiuksiin.

6. Kookosöljy suojaa ihoa auringossa sekä rauhoittaa ja antaa kosteutta auringonoton jälkeen. Se myös läpäisee D-vitamiinin imeytymisen.

7. Kookosöljyä voidaan käyttää luonnollisena hajunestona korvaamaan kemialliset deodorantit. Paras teho saadaan laittamalla sitä pelkällä vedellä pestyihin kainaloihin ja lisäämällä muutaman kerran päivässä.