Kisakaudella Sofia treenaa kurinalaisesti päivittäin, mutta nyt kun kisoja ei ole tiedossa, hän nauttiii kevyemmästä vaiheesta. Sofia käy salilla neljä tai viisi kertaa viikossa.

– Jos en mene treenaamaan, saatan olla väsyneempi ja laiskempi koko päivän. Joskus voi olla aamulla sellainen olo, että ei jaksaisi lähteä salille, mutta treenin jälkeen on paljon virkeämpi olo. Treenaaminen saa minussa aikaan hyvänolon endorfiineja ja ne auttavat minua jaksamaan koko päivän ja yöllä nukun paremmin. Jos en ole muutamaan päivään treenannut, niin illalla on vaikea saada unta, kun energiaa tuntuu olevan liikaa jäljellä.

Tiukan kisakauden jälkeen Sofia kertoo oppineensa enemmän myös levon merkityksestä. Nykyään hän onkin lempeämpi itselleen ja pitää tarvittaessa vapaapäiviä.

– Elämäni on hyvin kurinalaista treenin ja ruokavalion suhteen ja joskus se alkaa tuntua negatiiviselta. Silloin jätän treenit väliin ja syön enemmän sitä mitä tekee mieli. Kisakaudella niin ei tietenkään voi tehdä, mutta nyt voin ottaa rennommin ja myös herkutella välillä.

 

Laadukkaat tuotteet ovat tärkeitä kauneudenhoidossa

Sofian työssä ihon ja hiusten hyvä hoito ovat tärkeitä. Sofia kertoo meikkaavansa vain silloin, kun hän edustaa, ja huolehtivansa ihonsa kunnosta puhdistamalla sen huolellisesti.

– Käytän joka päivä kasvopuhdistusharjaa, jolla ihon saa puhdistettua paremmin kuin käsin. Käytän myös kasvovettä ja kuorin ihoni viikottain. Panostan laadukkaisiin ihonhoitotuotteisiin.

Sofia iloitsee luottokampaajastaan, jonka luona hän käy joka viikko. Kampaajalla hän saa tehohoitoja hiuksiinsa ja joskus he kokeilevat uusia tuotteita. Sofia käyttää paljon aikaa hiustensa hoitamiseen myös kotona.

 

Malttia esteettisiin hoitoihin

Sofia kertoo käyttäneensä estettiisiä hoitoja työnsä vuoksi. Fitneksessä kehon rasvaprosentti on tärkeä tekijä ja sen vuoksi lähes kaikki naiset leikkauttavat rintansa. Sofia kertoo olleensa nuorena kiinnostunut esteettisistä hoidoista ja pohtineensa paljon, mitä kaikkea pientä voisi tehdä. Kun yhteistyökumppani tarjosi mahdollisuuden laittaa huuliin vähän täytettä, Sofia päätti kokeilla. Iän myötä hänen kiinnostuksensa on kuitenkin hiipunut, eikä hän koe tarvitsevansa hoitoja.

– Mielestäni on hyvä, että hoitoja on tarjolla niitä kaipaaville. Suomessa mennään kuitenkin herkästi liiallisuuksiin. Jos ihmisellä on vaikka hyvin kapeat huulet, täytettä voi laittaa vähän, mutta ei tarvitse tehdä valtavia.

Sofian mielestä hoitoja kannattaa käyttää maltillisesti ja vain tarpeeseen.

– Jos joka päivä peiliin katsoessa joku piirre itsessä häiritsee ja se vaikuttaa arkeen ja itsetuntoon, niin silloin hoitoja kannattaa harkita, mutta ei itsestään kannata keksimällä keksiä korjattavaa. Se on vähän sama juttu kuin tarjoamissani valmennuspaketeissa. Jos kroppa häiritsee päivittäin ja siitä seuraa itsetunto-ongelmia, niin asialle kannattaa tehdä jotain.