Hän rohkaisee kaikkia pyöräilystä kiinnostuneita hakeutumaan samanmielisten pariin tai liittymään pyöräilyseuraan. Veikkasellakin on haaveissaan päästä järjestämään aina sopivan tilaisuuden tullen yhteislenkkejä samanmielisten lajiharrastajien kanssa.

– Mikäs sen hauskempaa kuin ajaa pyörällä hienona kesäpäivänä kivan porukan mukana, ja vaikka tarpeen tullen pysähtyä jossain kahville, Veikkanen toteaa.

 

Hyvät varusteet auttavat alkuun

Jos mielenkiinto maastopyöräilyä kohtaan heräsi, se kannattaa aloittaa hankkimalla kunnon varusteet liikkeestä, jossa osataan neuvoa niiden valinnassa. Maantiepyöriä on monenlaisia ja monen hintaisia, joten asiantuntevasta myyjästä on apua, kun etsii omaan käyttötarkoitukseen sopivaa pyörää. Myös varusteiden valinnassa on syytä olla tarkkana.

– Hyvä pyöräilykypärä on ehdoton. Kypärässä tärkeintä on se, että se on kevyt ja istuu hyvin, Veikkanen neuvoo.

Pyöräilykengän pohjassa on lukkokappale, jolla kenkä kiinnitetään polkimeen. Siten pyörittämisestä tulee tehokkaampaa. Hyvän pyöräilykengän pohja on mahdollisimman jäykkä ja lisäksi kengän istuvuus on tärkeä. Muista pyöräilyvarusteista Veikkanen nostaa esiin housut.

– Ajohousut on hyvin tärkeät. Niissä pitää olla säämiskäpehmuste, joka estää hiertymiä. Silloin on paljon mukavampi ajaa, Veikkanen kertoo.

Lisäksi voi ostaa omien tarpeiden mukaan esimerkiksi pyöräilyyn tarkoitettuja paitoja, hattuja, hanskoja ja ajolaseja ja muita varusteita laukuista ajotietokoneeseen.

 

Muuttuva luonto ilahduttaa pyöräilijää

Kun varusteet on kunnossa ja hyvä porukka löytynyt, saattaa pyöräily viedä mennessään. Veikkanen varoittaa, ettei pyöräilyä aina malta lopettaa, vaikka tiet jäätyvät ja maasto peittyy lumeen. Onneksi ei tarvitsekaan.

Lumi tai pimeys ole mikään este pyöräilylle

– Jos innostuu kesällä pyöräilemään, niin sitä voi jatkaa ympäri vuoden. Eihän lumi tai pimeys ole mikään este. Pitää vain olla asianmukaiset varusteet, välineet ja valot niin talvipyöräilyssäkin on oma viehätyksensä. Tutut polut muuttuvat aivan erilaisiksi ja luonto on parhaimmillaan, Veikkanen tunnelmoi.

Parasta pyöräilyssä onkin sen vapaus.

– Pyöräily on harrastus, jota voi harrastaa missä vaan ja milloin vaan. Mikäs sen kivempaa kuin liikkumisen vapaus pyörän selässä, Veikkanen toteaa.