pääkirjoitus

TOPICS

Virus on oikukas vieras

Vanhan sanonnan mukaan flunssa kestää kaksi viikkoa jos et hoida sitä ja neljätoista vuorokautta, jos hoidat sitä. Tämän oikukkaan vaivan kanssa oppii elämään, kun tuntee muutaman perusasian.

Suu on muutakin kuin hampaat

Tiheään tahtiin saadaan uusia tutkimustuloksia hampaissa ja muualla suussa yleisesti esiintyvien tulehdusten vaikutuksista terveyteen ja yhteyksistä muihin sairauksiin.

Naisen sydän

Usein kuulee puhuttavan naisten epämääräisistä sydänoireista. Oireista, joille haettiin selitystä vaihdevuosista, stressistä ja masennuksesta, ja kuitenkin syynä olikin sydän.

Terveystuotteiden markkinointi lupaa liikoja

Terveydenhuollon parissa työskenteleville aika ajoin esiin putkahtelevat trendi-ilmiöt ovat tuttuja. Milloin on muotia ”hallita painoa” viinietikkaa nauttimalla, milloin kookosöljy on vastaus niin ihon kuivuuteen kuin ”hampaiden valkaisuunkin”.

Kesä ja vauva

Onneksi olkoon! Uuden vauvan kotiintulo lienee iloisimpia kokemuksia elämässä ja sen on ensisynnyttäjä-vanhemmille myös hyvin mullistava hetki. Ilon keskellä pienokaisen ympärillä herää myös paljon kysymyksiä ja kenties huoliakin.

Uusi nuori vanhuus

Olimme vanhempia ennen. Olemme nuorempia nyt. Näin toteaa WHO:n ikääntymistä ja terveyttä käsittelevä tuorein raportti ja tarkoittaa viimeisen vuosisadan huikeaa väestön vanhenemismuutosta.

Yksinäisen aika on pitkä

Jokainen meistä on joskus kokenut olonsa yksinäiseksi, jopa toivonut saavansa olla hetken yksin. Hetkittäinen, vapaaehtoinen yksinolo antaa mahdollisuuden omien ajatusten ja tunteiden käsittelyyn.